Престъпления. Разкази - Фердинанд фон Ширах

Престъпления. Разкази
Автор: Фердинанд фон Ширах
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-16
Нашата цена: 10.32 лв
 

Един успял берлински адвокат по наказателно право се изявява като изключително проницателен разказвач. В своите разкази, подобни на проблясвания на прожектори, той показва как паралелният свят на престъпленията заема все по-голямо пространство в живота на обикновения гражданин.
С дебютния си сборник "Престъпления" фон Ширах със замах прави пробив като автор на художествена литература. Правата за превод са продадени в 30 страни, предстои екранизация на книгата. Месеци наред тя е в листата на най-продаваните книги на сп. "Шпигел" и е отличена с наградата "Хайнрих фон Клайст".

Една елегантна, извънредно завладяваща колекция от 11 истории, избрани от правната кариера на Ширах и разказани с хладен, спокоен глас, който веднага привлича вниманието на читателя.
New York Times

Всеки разказ бие като камшик, ужасът дебне зад всеки ъгъл, като някакъв звяр с очи, червени като нажежени въглени, запъхтян посред нощ на горската пътека. Защото, ако оставим настрана съдебната зала, корените на тази книга са в немските приказки: зловещи истории за свръхестественото, досущ като от Хофман, Клайст, Братя Грим и дори Кафка.
The Independent

Фон Ширах разнищва с дяволска точност механизмите, които могат да подтикнат някого да извърши непоправимото. След това той кани и читателя, пряко волята му, да вникне по-дълбоко в същността на правосъдието.
Le Figaro

Шедьовър... Едно от най-големите признания, които един автор може да получи е да бъде сравнен с Фридрих Дюренмат. В много от страниците на фон Ширах можем да открием същите настроения и истории като тези от редовете на грандиозния и незабравим майстор.
Corriere Della Sera

Ширах пише просто и ясно, до такава степен поел контрол над героите си, като че цял живот е правил това. Той е великолепен разказвач, защото разчита изцяло на своите герои и техните съдби.
Der Spiegel