Тайната на катарите - Грег Лумис

Тайната на катарите
Автор: Грег Лумис
Обем: 324 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-17
Нашата цена: 13.76 лв
 

Грег Лумис е адвокат по търговското право. Писателската му кариера стартира през 1991 година. Досега е издал седем романа на историческа тематика. Номиниран е за писател на годината от Асоциацията на писателите в Джорджия. Книгите му са безспорни бестселъри в САЩ с повече от половин милион продадени екземпляра.

Бивш агент от ЦРУ е въвлечен в опасно и изпълнено с мистерии приключение, когато е открит древен ръкопис, разбулващ тайна, пазена от еретици катари, будистки монаси и нацистки военнопрестъпници. Той е преведен от руски пътешественик-евреин, попаднал случайно в отдалечен будистки манастир в Тибет.
По невероятен начин ръкописът попада във Ватикана и е заключен в секретния архив на Светия престол. Тайната на катарите подпомага нацистите да скрият на сигурно място в подземна шахта в австрийските Алпи невероятни количества произведения на изкуството и скъпоценности. Американско дете от нашето време, способно да си „спомни” преживяното в миналия живот, се отъждествява с един от героите на станали отдавна събития. Този герой е полски евреин, изведен от Аушвиц, за да работи по нареждане на нацистите за кодиране на информацията за местонахождението и стойността на тези съкровища.

Динамични сюжет, в комбинация с интелигентен и емоционален герой ще накарат почитателите на Шифърът на Леонардо да останат доволни.
Publisher"s Weekly