Водата спи: Трета книга за Блестящия камък. Девета книга от Хрониките на Черния отряд - Глен Кук

Водата спи: Трета книга за Блестящия камък. Девета книга от Хрониките на Черния отряд
Автор: Глен Кук
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-23
Нашата цена: 13.65 лв
 

„В онези дни Черния отряд не съществуваше. Знам го, защото имаше закони и укази, които ме убеждаваха в това. Но аз не се чувствах напълно нереална.
Знамето на Отряда, неговите капитан, лейтенант и знаменосец и всички хора, направили Отряда така ужасяващ, ги нямаше, погребани живи в сърцето на обширна пустиня от камък.
- „Блестящия камък” - се шепнеше по улиците и тесните кьошета в Талиос.
- „Отишли в Катовар” - твърдяха властите, превръщайки в свой триумф това, което от години опитваха да предотвратят, веднъж след като Радишата или Протекторът, или някой друг реши, че хората би трябвало да вярват как Отряда е осъществил съдбата си.”

Сега съдбата и бъдещето на Черния отряд са в ръцете на две жени, никога официално назначавани за капитан и летописец. След години търпеливи кроежи и живот в нелегалност, те повеждат оцелелите братя, заедно с Нюен Бао и престарелите магьосници, на последна офанзива към равнината на блестящия камък. Пътуване, при което ще се разкрие историята на Отряда, ще се разбулят древни тайни, нови светове ще бъдат спечелени и изгубени... И всичко това на ужасна цена.