Капитализмът без граници. Безспорният морален казус за индивидуалните права - Андрю Бърнстийн

Капитализмът без граници. Безспорният морален казус за индивидуалните права
Автор: Андрю Бърнстийн
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "МаК"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-09-14
Нашата цена: 10.92 лв
 

Въпреки малкия си обем, тази книга съдържа огромна информация от сферите на историята, философията и икономиката. Тя събира в един-единствен аргумент – на индивидуалните права - критическите философски и морални принципи, необходими да се разбере и приеме капитализмът.

„Капитализъм без граници” отрича всички форми на правителствена намеса в икономическите или личните дела на човека. Изложението й не е балансирано, а обективно. Под „обективно” авторът Андрю Бърнстийн разбира „базирано на факти”. И тъй като в много случаи фактите са поразително еднозначни и не може да бъде изтъкнат никакъв рационален аргумент, който да доказва превъзходството на етатизма, съдържанието на книгата е безкомпромисно прокапиталистическо.

Запазването и увеличаването на индивидуалната свобода зависи от продължаващото съществуване на капитализма, вярва Бърнстийн. Всички читатели по света, които искат да запазят собствената си свобода или по-скоро да я придобият, са призовани да разберат и разпространяват съдържанието на тази книга.