Конспирацията Босх - Ив Жего, Дени Лепе

Конспирацията Босх
Автор: Ив Жего, Дени Лепе
Обем: 308 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-09-25
Нашата цена: 12.04 лв
 

Роман, изграден от страсти, авантюри и мистерии. Действието се развива през ХVІ в., разцвета на Ренесанса, и засяга сложните и пълни с интриги отношения между великите европейски държави и Папството. Все пак водещ е криминалният сюжет, в който са замесени по много оригинален начин велики художници като Йеронимус Босх и Леонардо да Винчи. Има и любовна история, която е движещата сила на едно паралелно разследване, предприето от млада влюбена жена Габриела Бенчи. Убийства, машинации, интриги, братство на художници, примесени с истински събития и места.

Дени Лепе e изучавал история, философия и политически науки. През 2007 г. става съветник на президента на компанията „Веолия Енвиронман”, а от 2009 г. е съветник на изпълнителния директор на „Електрисите дьо Франс”.
Лепе е автор на биографични очерци за Уинстън Чърчил, Ърнест Хемингуей и Франк Синатра. Написал е и два романа: „Световният ред” и „Пътят на лъжливите клетви”..

Ив Жего е известен френски политик, депутат в Националното събрание от партията Съюз за народно движение и дългогодишен кмет на Монтро Фо Йон. През 2008-2009 г. е министър на отвъдморските територии. По образование е юрист. Съосновател на две френски издателски къщи.
В съавторство с Дени Лепе пише два романа „1661 г.” и „Конспирацията Босх”, преведени и издадени в десет страни на света. Автор е и на три политически есета.