Диваци - Дон Уинслоу

Диваци
Автор: Дон Уинслоу
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Intense"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-10-02
Нашата цена: 13.65 лв
 

Изключителен роман, в който двама приятели се изправят срещу могъщ мексикански наркокартел. Диваци е провокативно, чувствено и странно забавно, изпълнено с тръпка странстване през тъмната страна на войната с наркобароните.

Свиреп и внушителен трилър с неочаквани сюжетни обрати. Посветен на омразата, жестокостта, алчността и... странните лица на любовта. – San Franciscko Chronicle

Бен – богат бизнесмен от Лагуна Бийч, мирен, отдаден на благотворителност, и най-близкият му приятел Чон, бивш морски тюлен и наемник, развиват тайна домашна индустрия – отглеждат суперкачествена марихуана, като извличат огромни печалби от лоялните си клиенти. И двамата са влюбени в красавицата Офелия. Животът в южнокалифорнийското градче е идиличен... докато мексиканският картел Баха не решава да наложи сътрудничество с него.

Безпощадната шефка на картела Елена и жестокият изпълнител на мокрите й поръчки Ладо подценяват неразрушимата връзка между тримата приятели. Подпомагани неохотно и с увъртания от корумпиран служител на Агенцията за борба с наркотиците, Бен и Чон повеждат наглед обречена война срещу картела. Така започва серия от акции и маневри с висок залог и свирепа битка за надмощие.

Дон Уинслоу – този върховен майстор на трилъри, ни предлага зашеметяващо забавление. Диваци е изумително съчетание от преливащ с адреналин съспенс и почти документална хроника от съвременните нарковойни. Заплетен пъзел от емоции и действия, с динамична фабула и интригуващо развитие на персонажите.

Оливър Стоун споделя, че леко загадъчният и нестандартен изказ го е привлякъл да екранизира книгата, със звезди като Тейлър Кич, Блейк Лайвли, Джон Траволта, Салма Хайек, Бенисио Дел Торо.

Някой ми даде книгата и ми каза: „Обърни внимание, не е като другите” – споделя Оливър Стоун. – Историята е много оригинална: младостта срещу възрастта; начинът, по който младото поколение се вкопчва в битка с по-възрастното.

Дон Уинслоу, бивш частен детектив и консултант, е автор на шестнайсет романа, между които Патрул на зазоряване, Зимата на Франки Машината, Силата на кучето, Огън и живот в Калифорния, Животът и смъртта на Боби Зи. Живее в Южна Калифорния.