Сексологичен буквар. За тийнейджъри, родители, учители - Д-р Златко Илиев

Сексологичен буквар. За тийнейджъри, родители, учители
Автор: Д-р Златко Илиев
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-10-12
Нашата цена: 9.95 лв
 

Книгата „Сексологичен буквар“, изградена по модела на „Рибния буквар“ на д-р Петър Берон от 1824 г., ще запълни малка част от празнината, която оставя българското училище по проблема, а също така ще ускори процесите за създаване на единна програма за сексуално възпитание.

Д-р Златко Илиев е завършил Медицинския университет в Пловдив. От 1976 г. е асистент в Катедрата по физиология на същия университет. Със сексология се занимава повече от тридесет години. Член е на Световната /ISMH/ и Европейската /ESSM/ асоциация за сексология на мъжкото здраве. Учредител и член на Управителния съвет на Българската асоциация за сексуална медицина /БАСМ/. Участвал е в световни и европейски конгреси по сексология.
Освен с медицински проблеми на сексуалното общуване, той активно популяризира и сексологични знания. Написал е няколко книги, водил е много рубрики в периодичния печат, участвал е в стотици телевизионни и радиопредавания.
Според него повишаването на сексуалната култура може да стане само чрез създаване на единна система за подобни знания в българското училище.
Един цялостен период за въвеждане на единна програма за сексуално възпитание е финансово и методологично трудно и продължително дело.