Триумф в Клептомадия. ЦРУ и издирването на липсващите ядрени бомби - Джеймс Броуди Уот

Триумф в Клептомадия. ЦРУ и издирването на липсващите ядрени бомби
Автор: Джеймс Броуди Уот
Обем: 576 стр.
Формат в мм.: 140x210
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-10-17
Нашата цена: 14.55 лв
 

„Грандиозна нощ се очертаваше в демократична Клептомадия – някогашното балканско княжество Клептомадия, превърнало се във фашистка държава Клептомадия, след което и в Народна република Клептомадия.”

Под псевдонима Джеймс Броуди Уот се крие бивш агент на ЦРУ, работил през 90-те години на ХХ век в района на Балканите. Когато прочете книгата, читателят ще разбере защо авторът иска да остане анонимен. Зад бликащия от страниците хумор се крие плашещо дълбоко познаване както на балканската действителност, така и на методите, с които си служат водещите световни разузнавания. Читателят би се запитал: Ако този анонимен автор знае това, което казва в тази книга, какво ли още знае, но не казва?

Романът „Триумф в Клептомадия” не е фикция и не е антиутопия. Това е политически трилър, който вероятно ще причини безсънни нощи на мнозина балкански ВИП лица и на разработващите ги агенти. За всички останали това е блестящ коктейл от напрежение и освобождаващ смях.

Заглавието на книгата спокойно може да се преведе като „Нашият човек на Балканите”, а анонимният Джеймс Броуди Уот – да се обяви за достоен наследник на Греъм Грийн.