Бил Гейтс- нетърпеливият оптимист - Лиза Рогак

Бил Гейтс- нетърпеливият оптимист
Автор: Лиза Рогак
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Locus"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-10-29
Нашата цена: 9.10 лв
 

„Ето как виждам света и това би трябвало да изясни всичко: Аз съм оптимист. Но нетърпелив оптимист”. - Бил Гейтс

Бил Гейтс, основателят и вече бивш Изпълнителен директор на Microsoft, е един от най-почитаните бизнес идоли в цял свят вече повече от три десетилетия.

Описван като гениален визионер, а понякога и като тираничен, и бизнесмен без задръжки, той оказва неоспоримо влияние върху развитието на цифровата технология. И най-върлите му критици приемат очевидното: Бил Гейтс е поставил началото на една от най-великите революции в съвременната история: превръщайки недостъпната тогава компютърна технология на 70-те години на 20 век в лесен за използване от всички инструмент и в същото време осигурявайки работни места и богатство на много хора в хода на целия този процес.

Гейтс постоянно присъства в ранглистата на най-богатите хора на планетата – поради което бизнесмени от всякакъв калибър следват примера му, използват думите и бизнес стратегиите му при изграждането и развитието на собствените си компании. След като напусна управата на Microsoft през 2008 г. и се пренасочи към управлението на Фондация “Бил и Мелинда Гейтс”, наяве изплува една по нежна и по-добра част от него.

Втората част от живота на Бил Гейтс е не по-малко завладяваща от първата. И независимо дали се интересувате от личния му живот или търсите вдъхновение, което да ви тласка напред в собствените ви бизнес начинания, тези цитати ще ви помогнат точно в тази насока.

Успех
Успехът е лош учител. Той изкушава умните хора да си мислят, че не могат да загубят.

Стив Джобс
Светът рядко вижда човек, който има толкова дълбоко въздействие, колкото Стив имаше, ефектът от което ще се чувства поколения напред. За тези от нас, които имаха щастието да работят с него, това беше изключително голяма чест. Стив ще ми липсва много.

Богатство
Мечтая си да не бях богат...Нищо добро не излиза от това. Просто получаваш повече видимост заради него.