Административно право на Република България. Обща част /Пето преработено и допълнено издание/ - Иван Дерменджиев, Димитър Костов, Дончо Хрусанов

Административно право на Република България. Обща част /Пето преработено и допълнено издание/
Автор: Иван Дерменджиев, Димитър Костов, Дончо Хрусанов
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиби"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-06
Нашата цена: 21.90 лв
 

Предлаганият учебник по административно право – обща част, е пето преработено и допълнено издание. Курсът е поднесен по класическата за административното право систематика и последователност. Разгледани са редица нови разрешения както в теорията, така и в законодателството. Материята е съобразена със законодателството до 1 септември 2012 г.
Учебникът е предназначен най-вече за студентите по право - за подготовка за семестриалния и държавния изпит, но може да се ползва от всички останали юристи – теоретици и практици.
Основата на учебника бе положена от проф. Иван Дерменджиев - известен български учен административист, дългогодишен преподавател по административно право и процес в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Последните издания на курса са доразвити, допълнени и актуализирани от проф. Димитър Костов и проф. Дончо Хрусанов. Те също са утвърдени имена в областта на административното право и административния процес и дългогодишни преподаватели в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски".