Защо грешим? или Какво казва науката за грешките ни - Катрин Шулц

Защо грешим? или Какво казва науката за грешките ни
Автор: Катрин Шулц
Обем: 558 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "БГКнига"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2012-11-09
Нашата цена: 22.75 лв
 

Тази книга не е ръководство за самопомощ, предназначено за хронично грешни хора. Тя е приключение, което ни кара да се замислим как възприемаме грешата, как се справяме, когато собствените ни представи се сринат в краката ни и как се променяме след това изживяване.

Ако това да сме прави ни доставя удоволствие и ни кара да го възприемаме като естествено състояние на нещата, представете си само как се чувстаме, когато грешим.

Грешките ни могат да имат катастрофални последици, да ни струват време и пари, да саботират самоувереността ни и да подкопаят доверието и уважението на другите към нас. Могат да ни отведат в спешното отделение на някоя болница. Да ни наранят и да ни унизят, а което е още по-лошо - да наранят и унизят други хора. Казано накратко, ако съществува някакъв начин да ги предотврати, трябва да го намерим. А за да направим това най-напред трябва да разберем защо грешим.

По-голямата част от книгата е изградена върху истории на хора, допускали грешки. Освен всичко друго, тези истории включват илюзии, фокусници, комици, наркотици, любов, приключения в открито море, чудати неврологични явления, лекарски грешки, адвокатски провали.

Катрин Шулц е световно известен грешколог, лектор и журналист.