Сбогом, извинения! Как да променим саморазрушителните мисловни навици - Уейн Дайър

Сбогом, извинения! Как да променим саморазрушителните мисловни навици
Автор: Уейн Дайър
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-12
Нашата цена: 16.02 лв
 

Д-р Уейн У. Дайър е международно известен автор и лектор в сферата на самоусъвършенстването. Написал е над тридесет книги, създал е множество аудиокасети и видеопрограми и е участвал в хиляди телевизионни и радиопредавания. Книгите му Проявете съдбата си, Мъдростта на вековете, Има духовно решение за всеки проблем и бестселърите на Ню Йорк Таймс: 10 тайни на успеха и вътрешния мир, Силата на намерението, Вдъхновението, Промени мислите си, промени живота си и Сбогом, извинения! са били представени в поредици по Националната обществена телевизия.
Той е защитил докторат по педагогическа психология в Държавния университет „Уейн“ и е доцент в университета „Сейнт Джон“ в Ню Йорк.

На страниците на тази книга д-р Уейн Дайър показва как да промените саморазрушителните мисловни модели, които ви пречат да живеете на най-висшите нива на успех, щастие и здраве. Дори да знаете какво да мислите, промяната на мисловни навици, които са били с вас още от детството, може да се окаже трудна задача.
Ако се променя, това ще доведе до семейна драма... Твърде стар съм или твърде млад съм... Твърде зает съм и уморен... Не мога да си позволя нещата, които истински желая... Ще ми бъде много трудно да направя нещо по различен начин... Винаги съм си бил такъв... Тези обяснения може да изглеждат верни, но всъщност са просто извинения. Работата по промяната на мисловните модели всъщност се свежда до отхвърляне на досадните стари извинения и изследване на вашите убеждения в нова светлина.
В тази основополагаща книга Дайър изброява съзнателните и подсъзнателните ментални патерици, използвани буквално от всекиго, както и начини да ги отхвърлим веднъж завинаги.
Ще се научите на конкретни въпроси към всяко извинение и след това ще тръгнете по стъпките на новата парадигма. Старите начини на мислене ще се разрушат, докато виждате колко е абсурдно да се придържате към тях.
В крайна сметка ще осъзнаете, че не съществуват извинения, които си струва да защитавате, дори те винаги да са съставлявали част от живота ви – и радостта да се освободите от тях ще изпълни цялото ви същество. Когато победите потребността да обяснявате своите недостатъци или провали, ще се събудите за живота на вашите мечти.