Кукулкан слиза от небето. Културата мая и нейните загадки - Богомил Герасимов

Кукулкан слиза от небето. Културата мая и нейните загадки
Автор: Богомил Герасимов
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-14
Нашата цена: 13.64 лв
 

Какви са били тези тайнствени хора от древността на американския континент, постигнали изумително развитие в такива науки като математиката и астрономията, в строителството и архитектурата, в земеделието и културата? Как да си обясним, че маите, които не познавали ралото, колелото, желязото, принасяли хора в жертва на боговете и без видима причина напускали градовете си, в същото време строели грандиозни центрове и забележителни пътища, създавали възхитителни произведения на изкуството, първи изобретили нулата, разполагали с най-сложния календар и сложна йероглифна писменост, неразчетена изцяло и досега?...
Тази книга е едно пътешествие към миналото и загадките на една удивителна и малко позната култура, която въпреки усилията на многобройни „детективи” – археолози и специалисти от различни науки – продължава упорито да крие тайните си.

Богомил Герасимов е дипломат и писател. Автор е на бестселърите „Дипломация в зоната на кактуса”, „Тайнствената сила на пирамидите”, „Тайните на отвъдното”, „Мистерията Ева”.От неговото перо са излезли криминалните, романи „Паякът от Хампстед”, „Чудовището от Рокайла”, „Операция зомби”, сценарии за телевизионни филми, както и две пиеси – „Само за членове” и „Частното око” намига два пъти”.
"Кукулкан слиза от небето” е издадена за първи път през 1989 г. от издателство „Наука и изкуство”, София.
Последният дипломатически пост на Богомил Герасимов е посланик в Мексико (1976–1982 г.).