Плът и кръв. Загадките на криминалния инспектор Франк Елдър - Джон Харви

Плът и кръв. Загадките на криминалния инспектор Франк Елдър
Автор: Джон Харви
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Летера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-19
Нашата цена: 13.65 лв
 

След предателството на собствената му съпруга и пенсионирането му от органите на реда, Франк Елдър прави всичко възможно, за да избяга на възможно най-отдалеченото място в Англия, без да напуска Острова. Но той не може да избяга от преследващото го минало, в което присъства и неразкритото убиство на шестнадесет годишната Сюзън Бляклок от 1988г.
Шейн Доналд и Алан Мак"Кейрнан, осъдени само година по-късно за ужасното изнасилване и убиство на младото момиче, остават единствените заподозрени в ума на Елдър. За това когато чува за ранното освобождаване на Шейн, детективът се чувства принуден да изостви сигурното си убежище и да се върне обратно на местопрестъплението. Когато Шейн е предсрочно помилван, изчезва безследно и престъплението от преди години се повтаря. Вече присътвието и участието в разследването на Елдър става наложително. От друга страна Мак"Кейрнан изглежда има достатъчно власт и влияние над бившия си партньор, защото новото убийство носи всички белези на предишното.
Започват подигравки с пощенски картичнки и множество игрички от страна на убиеца срещу полицията, които отчайват Франк Елдер, още повече когато той започва да се бори със собствение си демони, а семейството му се оказва внезапно въвлечено в самото сърце на престъплението.

Джон Харви е британски автор на криминални романи, роден на 21 декември 1938г. Неговата писателска кариера е белязана с повече от 90 книги, най-популярните от които са романите за Чарли Резник, повлияни от джаз културата, а действието се развива неотменно в град Нотингам. Първата книга „Плът и кръв” носи на Джон Харви наградата Сребъра кама от Асоциацията на писателите криманалисти за 2004г., заедно с добри отзиви от критиката за литераурното му представяне. 2007г. е удостоен с Диамантена кама за цялостен принос към жанра през целия си живот.