Сикстинското съзаклятие - Филип Ванденберг

Сикстинското съзаклятие
Автор: Филип Ванденберг
Обем: 264 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-26
Нашата цена: 11.83 лв
 

Реставраторите на Сикстинската капела се натъкват на неизвестни досега детайли, които раздвижват духовете: отделни части на фреските са обозначени с букви, чиято поредност не носи никакъв смисъл. Откритието подтиква префекта на Верската конгрегация, кардинал Йелинек, да започне проучвания в тайните архиви на Ватикана. Там той попада на документ, който заплашва да разтърси устоите на Християнското учение.
Дали това не е закъснялото отмъщение на Микеланджело към Божиите наместници?

"Една рутинна реставрация на Сикстинската капела най-неочаквано предизвиква истинска сензация в научните среди. Предусещаща заплахата за себе си, църквата започва собствено разследване на живота на Микеланджело и връзките му с "тайни науки и култове". Оттук нататък се разплитат изумяващи въображението тайни, преминали през времето от разпъването на Исус Христос до загадъчната смърт на папа Йоан Павел I.
Филип Ванденберг е невероятен майстор на историческия трилър, а присъствието на Микеланджело, кабалата и тайна нацистка организация, държи читателя в напрежение до последната страница на романа."

Флорика Велева