Жената на тигъра - Теа Обрехт

Жената на тигъра
Автор: Теа Обрехт
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Пергамент прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-27
Нашата цена: 12.74 лв
 

„Жената на тигъра” притежава онази магия, която прави четенето неповторимо преживяване. Тази книга смътно ще ви напомня за Иво Андрич, Орхан Памук, Казандзакис и Маркес, но въпреки това ще чуете един нов неповторим глас на един от най-талантливите млади творци на XXI в.

През пролетта на 1941 г. бомбардировки разрушават зоопарка в страна някъде на Балканите. Един тигър тръгва с тихи стъпки из опустошените улици и се укрива в планините над селцето Галина. Неговите злокобни нощни посещения хвърлят селяните в първичен ужас, но за едно момче той е приказно създание – Шир Хан, излязъл от „Книга за джунглата”.
Години по-късно след една друга война внучката на това момче – Наталия, научава, че дядо й, когото боготвори, е умрял далеч от дома им при мистериозни обстоятелства. Докато се опитва да сглоби последните дни от живота му, младата жена си спомня историите, които й е разказвал, и се досеща, че той отново е срещнал загадъчния Гавран Гайле – скитник, който твърди, че е безсмъртен. Търсенето й ще я отведе до една опърпана страница от „Книга за джунглата” и удивителната история за жената на тигъра.

„Роман за съкрушителната сила на любовта, мита и паметта, зареден с необикновена красота.” – „Пъблишърс Уикли”

„Художествената мощ на авторката говори за един добре овладян гений.” – „Уолстрийт Джърнъл”