Символичното масонство - Карл Клауди

Символичното масонство
Автор: Карл Клауди
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 195х255
Издател: ИК "Мириам"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-12-04
Нашата цена: 38.61 лв
 

Настоящата книга от библиотечна поредица Аrs Quatuor Coronatorum представя достатъчно ясна и точна информация за историята, законодателството, символите, традициите и ландмарките на франкмасонството. Тя е посветена на трите степени на Символичното масонство. Съставена е от трите впечатляващи книги на видния американски изследовател на масонството Карл Клауди ‒ Въведение във франкмасонството: Книга на Чирака, Книга на Калфата, Книга на Майстора. Допълнена е с множество ценни илюстрации, умело поясняващи разглежданите теми.

Днес първоначалното послание на древното Братство на Свободните Зидари е толкова силно, колкото е било винаги. И днес франкмасонството привлича хората така, както и в миналото. Тази книга отговаря на множеството въпроси, които вълнуват всеки, който се интересува от масонството, представяйки същността на масонската философия и учение по начин, колкото достъпен и заинтригуващ, толкова информативен и достоверен.

Поредицата Аrs Quatuor Coronatorum е предназначена да представи на българския читател както преводи на произведенията на най-известните в света автори на масонска литература, така и съставителски проекти.