Исабел - католическата кралица - Кристина Eрнандо

Исабел - католическата кралица
Автор: Кристина Eрнандо
Обем: 330 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Рива"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-12-04
Нашата цена: 16.38 лв
 

Кралство Кастилия, 1451 година.
Ражда се инфантата, която с кураж и твърдост преборва дворцовите машинации, задкулисните ходове на съседните кралства и превратностите на съдбата. Заедно с избраника си, краля на Арагон, обединява и управлява испанските земи в името на Бога и за благото на народа.
Исабел е кралицата, поставила основите на испанската държава и дала началото на величието и мощта на империята в модерното време. Повярвала в Колумб и станала владетелка на Америка; поставила си за цел превземането на Гранада и увенчала делото на Реконкистата.
Пословичното й чувство за справедливост и милосърдие е поставено на изпитание при прогонването на евреите и покорените мюсюлмани от испанските земи в името на единството на вярата и нацията.

Това е роман за съдбата на една жена, постигнала величието и познала болката от загубата на много скъпи хора, поела в отвъдното с разочарование и опасение, че делото на живота й е застрашено. Нейният внук, Карл V - император на Свещената Римска империя, превръща Испания в световна сила.