Моментът - Дъглас Кенеди

Моментът
Автор: Дъглас Кенеди
Обем: 424 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-12-07
Нашата цена: 17.60 лв
 

Tомас Несбит е американски писател на средна възраст с няколко книги и разпадащ се брак. Води самотно съществуване в откъснатата си от света къща в Мейн, поддържа връзка единствено с двайсетгодишната си дъщеря и полага усилия да приеме философски края на дългогодишния си брак. Докато една мразовита зимна утрин не получава известие за колет. Името на подателя – Дусман – го разстройва, защото това е жената, с която двайсет и пет години по-рано е изживял краткотрайна, но силна любовна връзка. Двамата се запознават в Берлин по времето, когато градът е разделен на две и e скован под мрачната сянка на Студената война.

Колкото и да отлага да види съдържанието на колета, в крайна сметка Томас е принуден да се изправи пред миналото си, което е държал затворено дълги години.

В своя десети роман Дъглас Кенеди пресъздава една разтърсваща любовна история, белязана от нравствени дилеми, сложни перипетии и трагични събития. „Моментът“ е вълнуващ разказ за пътищата на сърцето и личния избор, за приятелството и предателството. Всичко това на фона на Берлин от последните мрачни години преди падането на Стената.