66° северна ширина. Поредица Огън и лед - Майкъл Ридпат

66° северна ширина. Поредица Огън и лед
Автор: Майкъл Ридпат
Обем: 476 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "ProBook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-01-03
Нашата цена: 12.14 лв
 

През януари 2009 г. по време на демонстрация в центъра на Рейкявик малка група протестиращи се напиват, а след това излизат на улиците, където нападат и случайно убиват банкер, бивш приятел на един от тях. Смъртта официално е представена като самоубийство.
Осем месеца по-късно в Лондон е убит исландски банкер. Детектив Магнус работи с британската полиция по случая. Той открива връзка между смъртта на двамата банкери. Става ясно, че има заговор да се убиват хората, върху които исландците стоварват вината за икономическата криза в тяхната страна.
Междувременно Магнус прави и неприятни разкрития за неговото исландско семейство, които го отвеждат няколко поколения назад. Свързано ли е това със смъртта на неговия баща в Масачузетс, когато Магнус е бил студент?

Майкъл Ридпат е работил в продължение на осем години като брокер, преди да се откаже и да се отдаде на писането. Получава признание много бързо и се нарежда сред най-продаваните автори на трилъри във Великобритания и САЩ с поредицата си от финансови трилъри.