Ноетика - Александър Аватаров

Ноетика
Автор: Александър Аватаров
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-01-22
Нашата цена: 15.47 лв
 

Книгата не е в наличност
Ако е вярно, че човек използва 10% от мозъка си, то целта на ноетиката са останалите 90%. Това са онези необичайни състояния на съзнанието, при които мислите придобиват материална сила и променят физическия свят според желанията ни.
През 1973 г. Едгар Мичъл, астронавт от програмата на НАСА "Аполо 14", основава в Сан Франциско Института по ноетика, за да бъдат проучвани явления като ясновидството или "виждането от разстояние", съществуването на душата и извънтелесните преживявания, силата на мисълта и молитвата. Екипът, събран от човека, стъпил на Луната, са световноизвестни учени, работещи в престижни университети. Така старогръцкото понятие "ноетика", което означава "вътрешно, интуитивно познание", се въвежда за нов живот през ХХ век.

Александър Аватаров, едно от знаковите руски имена в тази сфера, тук акцентира върху способностите на човешкия организъм за самолечение, върху усъвършенстването на духовността и интелекта. Според автора това е единственият начин, да открием божественото начало в себе си. Казано с по-други думи - да получим достъп до вселенския интернет, известен още като единното космическо енергийно-информационно поле. Как би изглеждал светът, ако човек използваше 100% от потенциала на мозъка си?