Дракър за всеки ден. 366 дни в проникновение и мотивация за вършене на правилните неща - Питър Дракър, Джоузеф А. Макиариело

Дракър за всеки ден. 366 дни в проникновение и мотивация за вършене на правилните неща
Автор: Питър Дракър, Джоузеф А. Макиариело
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2013-01-22
Нашата цена: 24.57 лв
 

“ЦЕНИ ВРЕМЕТО СИ”
/ П. Дракър/

“Дракър за всеки ден" е замислена да даде отговори. Тя поднася в систематизирана форма – и директно от моите собствени разработки – ключова формулировка, последвана от няколко реда, също от моите книги, коментари и обяснения по теми, простиращи се върху много области от трудовете ми: мениджмънта, бизнеса и света на икономиката: променящото се общество; иновациите и предприемачеството, вземането на решение; променящата се работна сила; нестопанските организации и тяхното управление; и т.н.” / П. Дракър/

Тази книга събира най-доброто от трудовете на Питър Дракър в един том.Подбрани са както най- подходящите цитати, така и коментарите върху тях от неговите ръкописи, книги и статии. Резултатът е наистина изчерпателно указание за ефективността на мениджъра. Конструирани са 366 текста, като всеки един е насочен към важна тема, по една за всеки ден от годината, включително и 29 февруари. Всяка статия започва със заглавие на темата и “Пословицата на Дракър” или друг цитат, улавящ същността на темата. Следва урокът, извлечен пряко от неговите книгите. След тях идва частта с приложението, която ви подтиква да “действате” според урока, и да го приложите върху себе си и вашата организация.

В "Дракър за всеки ден" са включени само резюмета от книгите на патриарха на мениджмънта. Ако можете да идентифицирате и действате съобразно тенденциите, възникващи в момента, вие ще реализирате на практика “Традицията на Дракър”.

Приносът на Дракър не се състои от една единствена идея, по-скоро трудът му е многопосочен, като има едно гигантско предимство: почти всичко в него е истина.