Обратно броене - Лев Пучков

Обратно броене
Автор: Лев Пучков
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-02-21
Нашата цена: 12.95 лв
 

Лев Пучков е роден през 1965 година. Завършва Новосибирското висше военно училище към Министерството на вътрешните работи на Русия. От дете се увлича по бойните изкуства. Обича литературата и чете много.
От 1987 до 2001 г. е офицер от вътрешни войски и служи на територията на Северен Кавказ и Закавказието. Като командир на отряд в СПЕЦНАЗ се сблъсква с невероятни ситуации на насилие, жестокост и вероломство в борбата с трафика на хора, оръжие и наркотици. Участник е и в двете войни в Чечeния. Сега е капитан от запаса. След като военната му част е разформирована, той се оказва на кръстопът. Самият Пучков споделя, че е могъл да стане бандит или телохранител. Вместо това става писател. Автор е на четири серии приключенски романи. Произведенията му са наситени с много сюжетни перипетии, имат динамичен стил и като отличителна черта – самобитна ирония. Общият тираж на романите му надвишава 3 милиона екземпляра. Особено популярни са сериите „СПЕЦНАЗ“ и „Отряд №9“. От тях в България са издадени романите „Смъртта идва само веднъж“, „Извънредна ситуация“, „Шест секунди до взрива“, „Негоден за цивилен живот“, „Поясът на шахида“, „Война без фронтова линия“, „Стрелба без предупреждение“, „Нашата лична война“, „Тротилов еквивалент“, „Операция Муджахидин“ и „Синовете на Джихада“.
За книгите си Пучков споделя, че цялата фактология в тях е взета от реалния живот, а героите му са хора, които живеят близо до нас.
С всеки следващ роман той става все по-добър. Нещата, за които пише, са му познати до болка, затова на „този фронт“ няма равен.

Отрядът на полковник Иванов е зачислен към Комисията за борба с корупцията. Но тук опитните бойци трудно могат да постигнат забележителни резултати, защото разследват високите етажи на управлението и най-влиятелните личности в Русия. Статуквото на силните на деня изглежда непоклатимо, а властта им се крепи на несметни богатства и жестоки методи на саморазправа.
Но според членовете от отряд №9 не съществуват непристъпни крепости и безгрешни хора. Защото, ако се потърси както трябва, почти всяка крепост може да се превземе през таен проход или с помощта на подходящия човек.
Съвсем неочаквано точно такъв човек се обръща към хората на полковник Иванов и те получават възможността да хванат натясно един от най-влиятелните хора в Русия – олигарха Сенковски. Рискът е огромен, но за отряд №9 това само прави мисията още по-вълнуваща.