Дневник на необикновената жена. 12 букета от мъдрост и наслада по един за всеки месец - Моника Василева

Дневник на необикновената жена. 12 букета от мъдрост и наслада по един за всеки месец
Автор: Моника Василева
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-02-28
Нашата цена: 11.18 лв
 

Необикновената жена умее да вижда чудесата, които се крият отвъд обикновеното. Тя знае, че носи една свещена сила, завещана ù от древните богини.

Тя е жената, въплъщаваща енергията на творчеството. Жената, която обича и приема всички свои аспекти – и светлите, и тъмните. Жената, влюбена в себе си и в живота си, която не се страхува да изхвърли труповете на собствените си ограничения. Жената, която се грижи за себе си и за своите потребности. Жената, която се впуска в полет към осъществяването на мечтите си. Жената, която преминава през огъня на трансформацията и излиза от него по-силна и по-сияеща отвсякога. Жената, която умее да притихва и да чува шепота на душата си. Жената, което празнува своите победи със сърце, изпълнено с благодарност.
С тази книга Моника Василева приканва своите читателки да си подарят 12 различни месеца – 12 месеца, в които да се свържат отново с изначалната си женска природа. Независимо дали ще отворим на произволна страница от книгата, или ще посветим целия месец на едно свое качество, дневникът на необикновената жена винаги е извор на прозрения за това как да си подарим наслада в привидно сивия ден и да се отправим на едно ново вълнуващо пътешествие към себе си.

„Смятам, че е много по-лесно да се „отдръпнеш“ от света и да избягаш в преследване на хармонията, отколкото смело да се влееш в живота и да успееш да гримираш битието си с тонално¬стите на пълнотата и щастието. Каквото и да научиш в планина¬та, ти не можеш да си сигурен дали си го разбрал, докато не слезеш долу и не се потопиш в човешкия свят.... Ние, жените, сме обагрени с не по-малко свещеност от тибетските монаси. Ние, жените, които всеки ден приготвяме вкусна вече¬ря, успяваме в работата, създаваме други човешки същества и се грижим за израстването им, любим се пламенно, търсим истини и се наслаждаваме, не сме ампутирани от шанса да заживеем „у дома“ в душите си, да израстваме, да се превъплътим в мъдрост, на която би ни се възхитил и дзен будист.
За подобни неща си мислех, когато взех решението да тръг¬на на едногодишно пътешествие към себе си и живота на мечти¬те си. Пътешествие, което щеше да ми разкрие липсващия еле¬мент, спояващ божествената ми същност с човешкия ми потен¬циал. Това е пътешествие, което ме промени толкова дълбоко, че на моменти се чудя кое е онова момиче, което ме гледа от ста¬рите албуми. То ме заля с вълните на дома, изтласка ме от си¬гурното и ме захвърли в най-приказната реалност, която някога съм си представяла. Едно търсене между светското и свещеното, между безполовото и страстта, между сивото и неоновото, меж¬ду душата и тялото.“

„Дневник на необикновената жена“ е първата книга от поредицата на „AMG Publishing“ „Жената и нейната вселена”. Тази поредица е насочена към съвременната жена. Жената, която е уверена в себе си, справя се в бизнеса и професията, опитва се да жонглира с няколко задачи едновременно и често успява да го прави успешно, жена, която толкова добре се адаптира към изискванията на външния свят, че понякога забравя за стоите собствени потребности. В резултат на това често страдат тялото и взаимоотношенията й. Целта на книгите в поредицата „Жената и нейната вселена” е да окуражи жените да се върнат към своята истинска същност и да осъзнаят, че нуждата им от любов и възхищение не е женска прищявка, а очарование; че изразяването на емоциите не е прекалена сантименталност, а връзка с потребностите на сърцето; че способността да се дава и получава наслада не е някакво допълнение към живота, а подправка, която дава истинския вкус на живота; че отдаването не е слабост, а сила; че отказът от егоцентричните желания не е подчинение, а проява на любов, която топи и най-големия егоизъм.
„Жената и нейната вселена” е поредица за жената, която се стреми към цялостност.

Моника Василева e родена и живее във Варна. Признава, че от малка я смятат за „странно“ дете, за¬щото е можела с дни да стои затворена в стаята си и да размишлява върху някак¬ви си „нейни” теми. От 10 години работи като терапевт „тяло“ и консултант по хранене и здраво¬словен начин на живот в център за кра¬сота „Евелин стил“. Води и групови курсове – семинари за отслабване и здравосло¬вен начин на живот. Притежава дипломи за специалист по спортно хранене, рей¬ки, масаж, шиатцу масаж, за терапевт тяло. Занимава се с медитация, йога, природна медицина, арома¬терапия, аюрведа.
През 2010 година излиза първата й книга – „Подари си же¬ланото тяло“. Благодарение на нея се запознава с много нови хора, нетърпеливи да споделят с нея ефектите от нейната програма.
Обвързана е, има дъщеря.
Моника е страстен търсач на необикновени мигове в обикновените дни. Споделя, че работи всекидневно за душевната си хармония и смята, че това е висш приоритет за всеки човек.
Можете да се свържете с Моника Василева на имейл адрес: Monika.vasileva@gmail.com