По-красноречиво от думите - Джо Наваро, Тони Сиара Пойнтър

По-красноречиво от думите
Автор: Джо Наваро, Тони Сиара Пойнтър
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Изток-Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-03-08
Нашата цена: 13.56 лв
 

Въведение в невербалната интелигентност

Защо някои хора имат всички предпоставки да успеят – образование, умения, почтеност, мотивация, – но въпреки това кариерата им тъпче на място? На основата на десетилетния си опит като специален агент на ФБР и изследовател в областта на поведенческите науки Джо Наваро разкрива дълго търсения отговор. „По-красноречиво от думите“ ни помага да овладеем „невербалната интелигентност“: способността да тълкуваме и използваме в бизнеса невербалните сигнали, за да разбираме другите по-добре и да можем да им влияем. Следвайки неговите съвети, всеки може да даде мощен тласък на професионалната си кариера или бизнеса си, като се научи да:

• Разчита езика на тялото, за да разбере мислите, чувствата и намеренията на своите клиенти, колеги, началници или подчинени.

• Да овладее изкуството на отличните първи впечатления и да използва обстановката, мебелите и жестовете, за да създава интерес и положителна нагласа.

• Да разпознава навиците, чиито сигнали може да се тълкуват погрешно, и да разчита значението на позата на тялото и на обстановката на работното място.

• Да се научи да взема предвид културните особености и пола на хората, c които общува, които имат огромно значение в редица ситуации – от ръкостискането до представата за лично пространство.