Зимата на света. Книга 2. Трилогия ХХ век - Кен Фолет

Зимата на света. Книга 2. Трилогия ХХ век
Автор: Кен Фолет
Обем: 949 стр.
Формат в мм.: 160x240
Издател: ИК "Artline"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-03-15
Нашата цена: 31.85 лв
 

Крахът на титаните – първата книга от изключителния исторически епос на Кен Фолет, трилогията ХХ век – се превърна в световна сензация. За нея Ю Ес Ей Тудей писа „завладяваща и очарователна книга, която ще ви погълне за дни или дори за седмици,“ а в литературната рубрика на Ню Йорк Таймс я определиха като „разказ, който грабва и остава четивен до края“. Според Уошингтън Поуст, „Ако следващите два тома са също толкова живи и увлекателни като първия, то чакането ще си струва.“. Зимата на света започва там, където завърши Крахът на титаните – петте семейства в Америка, Германия, Русия, Англия и Уелс навлизат в епоха на огромни обществени, политически и стопански сътресения. Разказът проследява началото на Третия Райх, испанската Гражданска война, великата драма на Втората световна война и създаването на американската и съветската атомни бомби.

Карла фон Улрих, чийто баща е германец, а майка ѝ е англичанка, вижда как нацистката вълна поглъща живота ѝ. И се решава на постъпка, която изисква голяма храброст и носи голяма мъка... В Америка братята Уди и Чък Дюър, всеки със своята тайна, поемат по различни пътища към великите събития. Единият е във Вашингтон, а другият – в кървавите джунгли на тихоокеанските острови... Английският студент Лойд Уилямс преживява ужасите на испанската Гражданска война, за да открие, че трябва да се бори срещу комунизма така твърдо, както и срещу фашизма... Американката Дейзи Пешкова е амбицирана да стане част от висшето общество и се вълнува само от популярността си и от това да се издигне, докато войната не преобръща всичко за нея. И то не веднъж, а два пъти... В Съветския съюз братовчедът на Дейзи, Володя Пешков, гради кариера във военното разузнаване. Той ще повлияе не само върху тази, но и върху бъдещата война.

Съдбите на тези – и на много други – герои се преплитат. Преживяното от тях осветлява катаклизмите на двадесетия век. От аристократичните салони до кръвта и дима на бойното поле, читателят следва сложната драма на техния живот.

Както във всички книги на Кен Фолет, и тук историческият фон е отлично проучен и представен, действията са бързи, образите са нюансирани и наситено изобразени. Със страстта и умението на истинския майстор, Фолет ни отвежда в свят, който мислим, че познаваме, ала вече никога няма да ни изглежда същият.