Пътят към просветлението - Далай Лама

Пътят към просветлението
Автор: Далай Лама
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-04-06
Нашата цена: 16.02 лв
 

В книгата си „Пътят към просветлението“ Негово светейшество Далай Лама прави задълбочено изследване на основите на будизма, предоставяйки на читателите достъпен и практически подход към вековните въпроси: Как да се освободим от страданието? Как да постигнем трайно щастие и покой?
Позовавайки се на традиционните будистки медитативни практики и на примери от днешния изпълнен с проблеми свят, той ни предлага упражнения стъпка по стъпка, които да подпомогнат духовното ни развитие, както и показатели, бележещи напредъка ни. Следвайки духовните практики, очертани в книгата, можем да се научим как да заменим негативните чувства с положителни нагласи и да поемем по пътя, водещ към по-извисено състояние – и вътре в себе си, и в големия свят.
Изпъстрена с примери от личния живот и преживяванията на Далай Лама – посветил се на учението мислител, политически лидер и носител на Нобелова награда за мир – книгата „Как да постигнем просветление“ дава на читателя цялата мъдрост, подкрепа, наставления и вдъхновение, които са му необходими, за да постигне пълноценен духовен живот.
Това е забележителна и вдъхновяваща книга, която ще бъде приятно четиво за хора от всякакви вероизповедания. Независимо от своето ниво на духовното развитие, читателите ще бъдат запленени от изпълнените с любов и прямота думи на Далай Лама.