Премиер на РъБъ - Иво Инджев

Премиер на РъБъ
Автор: Иво Инджев
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-04-24
Нашата цена: 12.90 лв
 

Тази книга не е биографична и не търси корените на „явлението Бойко Борисов“, но обяснява как се стигна до неговия залез.
Авторът, наблюдавал внимателно с публицистичен телескоп тази бързо изгряла звезда на политическия небосклон в България, поставя под микроскоп причините за нейното помръкване чрез анализ на свързаните с нея събития и факти, проследени по дни и часове.
Освен реалностите от публичния живот на премиера Борисов и интерпретацията им, книгата предлага и свързани с него новини, оборвайки някои митове. Един от тях е, че Росен Плевнелиев е станал президент, за да „топли мястото“ на Бойко Борисов. Както ще научите, истината е обратната: на Борисов му „изстина мястото“, губейки в крайна сметка и двата поста: на премиер и на президент, за какъвто е искал да се кандидатира.

Кой е Бойко Борисов – според пророчицата и подмазвачите?

„Павел Кипров, живял близо до пророчицата през последните 20 години от живота й, разказа пред Би Ти Ви за предсказанията й за бъдещето на България.
В продължение на месеци тя давала своите описания за настоящия премиер на България. 15 години след смъртта на Ванга казаното от нея излезе на бял свят. Отначало го представяла повече като физически образ – висок, строен, широкоплещест, здрав, гологлав. Според пророчицата щял да е почтен, честен човек.
По-късно Ванга добавила, че министър-председател на България ще бъде човек, роден в близките до София села, който първо ще бъде милиционер, а след това ще заеме държавни постове. И като такъв щял да се радва на народната и на американската любов. Ванга му оставила и послание – да брани и пази както себе си, така и държавата повече от своите, отколкото от чуждите…“
12 август 2011 г., Би Ти Ви

Кой е Иво Инджев през 2012–2013 г.?
Според израелския в. „Джерузалем поуст“ от 10 февруари 2013 г. Иво Инджев е „бившият вицепрезидент на асоциацията на европейските журналисти“.
Според руския в. „Коммерсант“ от 14 март 2013 г. той е „болгарский писатель Иво Инджев“.
Според британския „Файненшъл таймс“ от 13 март 2013 г.: „Ivo Indzhev is a well-regarded Bulgarian blogger“ („уважаван български блогър“).
Според премиера Бойко Борисов (на заседание на Министерския съвет от 18 юни 2012 г.): „Иво Инджев ще е водач на демократичните журналисти – агент от Държавна сигурност – от къде на къде?“