Империята - това си ти - Хавиер Моро

Империята - това си ти
Автор: Хавиер Моро
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-04-26
Нашата цена: 14.95 лв
 

5 ноември 1817 г. Тържествена флотилия влиза в залива Гуанабара в Рио де Жанейро. На борда е бъдещата императрица на Бразилия – принцеса Леополдина Австрийска, дъщеря на императора на Австро-Унгария. Тя изгаря от нетърпение да започне живота си в тази екзотична страна, редом до мъжа, когото вече обожава. Млада и наивна, тя дори не подозира какви клопки й готви съдбата.

Станал император на Бразилия, когато е едва двадесет и три годишен, Педро I оставя ярка следа в историята на два континента. Роден да управлява една от най-могъщите монархии в света, той се отказва от португалската корона в полза на бразилската. Харизматичен и непредсказуем, Педро е човек на крайностите: убеден либерал и истински тиранин. Добър пълководец и слаб управник. Истински бразилец, но и лоялен португалец.

Педро приема радушно младата си съпруга, но въодушевлението му не трае дълго. Образована и сърдечна, Леополдина бързо му омръзва, но тя печели завинаги любовта на народа. Страстен любител на жените, Педро търси нови и нови завоевания, докато не среща фаталната жена. Жената, за която цял живот е бленувал. Ослепителната Домитила ще покори сърцето на своя владетел и ще се превърне в най-влиятелната фигура в империята. Но докато интелигентната Леополдина ще отведе Педро на върха, то пламенната Домитила ще го тласне към падението му.