Това се случи пред очите ми. Книга 2. България през мандата на президента Петър Стоянов - Йордан Василев

Това се случи пред очите ми. Книга 2. България през мандата на президента Петър Стоянов
Автор: Йордан Василев
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-05-14
Нашата цена: 18.20 лв
 

Йордан Василев, роден на 26 септември 1935 г., е литератор и критик. Един от основателите на СДС, депутат в 7. ВНС и 36. ОНС. Основател и първи главен редактор на в-к „Демокрация“.

Дори днес Петър Стоянов се намира в незавидна ситуация: представителите на левицата имат всички основания да не го обичат, защото той никога не е криел антикомунистическите си произход и възгледи... и май единствен от изявените български политици не е бил член на БКП. Днешните „десни“ пък, въпреки че се отнасят към него уж с респект, се стремят всякак да го заобикалят, защото изпитват неудобство от принципните му позиции против корупцията и политическата алчност, а и заради безукорния му произход. На неговия фон повечето от тях има защо да се чувстват неудобно: с „червените” си биографии, с кандидатстванията си в Партията или със силната си роднинска или икономическа зависимост от бивши комунистически дейци.

Йордан Василев

Събитията от последните няколко месеца решиха радикално един от проблемите, свързани с прерогативите на държавния глава, а именно това, че в крайна сметка в момент на криза той е господар на положението. Това никой не трябва да забравя. Трябва да си го носи като обица на ухото. Президентът има тези правомощия и Петър Стоянов ги упражни блестящо.

Филип Димитров, април 1997 г.

Президентът показа, че когато става дума за съдбоносни неща, има куража да заеме категорична позиция, без да се страхува за рейтинга си.

Милена Бояджиева, в-к „Демокрация“, април 1999 г.

Петър Стоянов е оптимистичният лидер на дълбоко песимистичен народ!

в-к „Сан Франциско Кроникъл“, септември 2000 г.