Полъх на лятна нощ - Джуд Деверо

Полъх на лятна нощ
Автор: Джуд Деверо
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-05-17
Нашата цена: 12.74 лв
 

Брак, започнал по принуда, постепенно ще стане желан…

Сара Шоу е сгодена за чаровния Грег Андерс и с нетърпение очаква сватбената церемония. Датата е определена, цветята са поръчани…

Обаче само три седмици преди венчавката някой телефонира посред нощ на Грег и той заминава, без да даде обяснение. След два дни непознат влиза в апартамента при Сара през подземен проход в къщата и се представя за брат на най-добрата й приятелка. Името му е Майк Нюланд и той не лъже относно самоличността си, но премълчава, че е агент под прикритие, изпратен от ФБР по следите на най-закоравялата престъпница в Щатите. Сара го посреща с недоверие, обаче обстоятелствата я принуждават да сключи с него фиктивен брак. Брак, който постепенно става и за двамата желан.

Когато се сближава със Сара, неочаквано за самия себе си Майк започва да споделя с нея ревниво пазени тайни. Тя пък му разкрива свои мисли, които никога не би издала пред Грег. Любовта може би ще заличи душевните им рани… ако, разбира се, двамата оцелеят.

Тя тръгна назад по пътеката, гледаше го в лицето и бърбореше:

- Преди около осем години моите родители заминаха на дълъг уикенд и се върнаха… ами, как да кажа… засмени глуповато. Два дни по-късно мама създаде парфюм и го нарече “Полъх на лятна нощ”.

- Харесва ми – каза Майк тихо и нежно. – Харесва ми ароматът, харесва ми и името.

Сара изтича към къщата, а той нарочно изостана. Трябваше да се овладее и душевно, и физически. Положението, в което се намираше в момента, го объркваше. Едно време правеше любов с жени само за да изтръгне информация. След това някои от тях се озоваваха в затвора. Една раздяла не беше проблем, защото знаеше, че няма да ги нарани. Всичките имаха пари, деца и хубави домове. Може и да се оплакваха, че Майк им е разбил сърцето, но той знаеше, че ще им мине. Сара беше съвсем различен случай. Какво щеше да стане с нея, след като си заминеше? Особено ако станеха любовници…