Пазачът на живота - Елисавета Логинова

Пазачът на живота
Автор: Елисавета Логинова
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 140х180
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-05-24
Нашата цена: 10.68 лв
 

Нека спрем за миг и се замислим за това как животът ни протича. Как се изнизва като пясък между пръстите ни и не можем да го спрем. Не можем да го спрем, защото това е кръговратът, който съществува и ще съществува.
Кръговратът, наречен живот и смърт и още нещо. А какво е това още нещо? Тайнството на началото и на края.
Ние живеем в материалния свят и постоянно искаме, търсим, желаем да имаме, да достигнем щастието, а когато го достигнем, да го задържим и така да удължим престоя си на Земята. В тази гонитба за щастие ние вътрешно, дълбоко в душата си се страхуваме от нея – Смъртта, която ще ни пречи да стигнем щастието. Защо, се питам, изпитваме страх? Толкова ли е страшна смъртта? Мисля си, че ако всеки един от нас ежедневно отделя минути да помисли, да анализира смъртта, ще живее по-спокойно и няма да изпитва страх от смъртта. Ще усмири душата си и така ще може да се реализира в настоящето и да успее да достигне щастието.

В моята книга се говори за смъртта. Надявам се да откриете отговорите на своите въпроси за това какво е тя – Смъртта и има ли живот след смъртта. Може би има още много и много въпроси, свързани с това тайнство, но... Аз ще кажа, че за мен от отговорите, които дадоха моите Учители, аз разбрах най-важното и то е, че Пазачът на живота ни е Смъртта. Тя пази Познанието и ни дава началото, за да може да бъде Животът.

Елисавета Логинова