Преди да кажа сбогом. Моята година, изживяна с радост - Сюзан Спенсър с Брет Уитър

Преди да кажа сбогом. Моята година, изживяна с радост
Автор: Сюзан Спенсър с Брет Уитър
Обем: 350 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-05-25
Нашата цена: 12.74 лв
 

Какво бихте направили, ако ви остава една година живот? Сюзан Спенсър-Уендъл решава да се смее вместо да плаче.

През юни 2011 Сюзан научава, че има амиотрофична латерална склероза (АЛС) - болестта на Лу Гериг - необратимо заболяване, което унищожава нервите и води до пълна мускулна атрофия. Тя е на 44, има три малки деца и й остава само една година.

Сюзан иска да я изживее с радост.

Напуска работата си като журналист, за да прекарва цялото време със семейството си. И предприема седем пътешествия със седемте най-важни хора в живота си. Въпреки че състоянието й се влошава, Сюзан пътува до Юкон, Унгария, Бахамските острови и Кипър. Тя води синовете си на среща с делфините и 14-годишната си дъщеря Марина в прочутия магазин за сватбени рокли "Клайнфелд" в Ню Йорк, за да си представи сватбата й, която никога няма види. Тя пише и тази книга. Тъй като вече не може да ходи и дори да вдига ръцете си, тя я пише буква по буква на айфона си, като използва само десния си палец, последния пръст, който все още движи. Книгата не е нито гневна, нито горчива. На места е тъжна - а и как да не е? - но е изпълнена с оптимизъм, с радост от живота и с хумор. Това е книга, която - също като Сюзан - ще накара всеки да се усмихне.

От паркинга на "Бъргър Кинг", където Сюзан плаче след диагнозата си, до ледовете на Юкон, от катастрофално смешната семейна коледа до полуразрушения манастир в Кипър, където Сюзан открива корените си, "Преди да кажа сбогом" е незабравим подарък за любимите й хора и за нас: запис на последната им година, прекарана заедно, и напомняне, че всеки ден е по-хубав, ако го изживявате с радост.

Сюзан Спенсър-Уендъл е журналист във в. Palm Beach Post в продължение на двайсет години. Завършва Университета на Северна Каролина и журналистика в Университета на Флорида. За работата си получава награди от Дружеството на професионалните журналисти и Пресклуба на Флорида, както и от Съюза на юристите във Флорида за съдебните си репортажи. Живее в Уест Палм Бийч със семейството си.