Куатроченто - Сузана Фортес

Куатроченто
Автор: Сузана Фортес
Обем: 292 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-06-07
Нашата цена: 12.04 лв
 

Флоренция през ХV век, времето на Ботичели и Леонардо, разцвет на Ренесанса… Франсиско Паци подготвя един от най-значимите преврати в света: заговора срещу династията на Медичите. Само чрез убийството на Лоренцо Великолепни може да бъде подчинен целия християнски свят.

Флоренция през ХХІ век… Студентката по история Ана събира материали за дипломната си работа върху картина на неизвестен художник. Но тя се сблъсква с неочаквано и шокиращо разкритие – именно тази картина пази в себе си тайните на събитията от ХV век. Ана се оказва замесена в полицейско разследване, преследвана е от наемни убийци на Ватикана, за да се прикрие отново истината, пазена цели шест века.

***

Сузана Фортес е родена през 1959 година в Понтеведра, Испания. Завършва история и география, по-късно специализира Американска история и работи като преподавател във Валенсия. Още като студентка показва страст и талант в писането, а през 1994 г. публикува първия си роман. Неповторимият й стил бързо се превръща в едно от най-успешните имена в криминално-историческия жанр. Критиците определят Куатроченто като най- добрата й книга до момента, сравнявайки я с Името на розата на Умберто Еко.