Рога - Джо Хил

Рога
Автор: Джо Хил
Обем: 373 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-06-21
Нашата цена: 15.47 лв
 

Игнейшиъс Периш прекарва нощта пиян и върши ужасни неща. На другата сутрин се буди с гръмотевичен махмурлук и зверско главоболие... а от слепоочията му растат чифт рога. Отначало Иг решава, че те са халюцинация, продукт на съзнание, увредено от гнева и скръбта. Той е прекарал последната година самотен, в свое лично чистилище, след смъртта на своята любима Мерин Уилямс, изнасилена и убита при необясними обстоятелства. Душевното разстройство би било най-естественото нещо на света... Ала в рогата няма нищо естествено и на всичкото отгоре са си съвсем реални.

Някога добродетелният Иг е живял живота на благословените: роден в семейство с привилегии, втори син на известен музикант и по-малък брат на изгряваща звезда от късните телевизионни шоута, той е разполагал със сигурност, богатство и със свое място обществото. Имал е всичко, дори нещо повече – имал е Мерин и една любов, градяща се на споделени блянове, взаимно предизвикателство и невероятна лятна магия. Смъртта на Мерин обаче обрича на проклятие всичко това. Единствен заподозрян в престъплението, Иг така и не е обвинен, нито изправен пред съда, но не е и оневинен. Според съда на общественото мнение в Гидиън, щата Ню Хемпшир, Иг е виновен и винаги ще бъде, защото богатите му и разполагащи с връзки родители са се задействали, за да прекратят разследването. Нищо от това, което Иг може да стори и да каже, няма значение. Като че всички, включително и Бог, са го изоставили. Всички, освен вътрешният Дявол...

Сега Иг е обсебен от ужасна нова сила, съответстваща на ужасния му нов външен вид – злокобна дарба, която той възнамерява да използва, за да открие чудовището, убило Мерин и съсипало живота му. Добротата и молитвите за по-добро не са го довели доникъде. Време е за малко отмъщение... Време е Дяволът да си получи своето!

Джо Хил е приветстван като „основен играч във фантастиката от 21-ви век“ (Вашингтон Пост), „нов майстор в областта на съспенса“ (Джеймс Ролинс), „един от най-уверените и сигурни нови гласове в хоръра и мрачното фентъзи, появил се през последните години“ (Пъблишърс Уикли), писател, който „изгражда подкупващо героите и планира изненада от друг свят зад всеки ъгъл“ (Ню Йорк Таймс). Хил с бляскаво въображение се издигна стремглаво до бестселъров автор още със смразяващия си дебют Кутия с форма на сърце, а чрез хитовия трилър с шеметно развиващо се действие Рога окончателно циментира славата си на един от най-обещаващите съвременни жанрови писатели.