Островитяни - Кристофър Прийст

Островитяни
Автор: Кристофър Прийст
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Август"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-07-09
Нашата цена: 13.65 лв
 

Награда на Британската асоциация за научна фантастика за най-добър роман 2011
Награда „Джон У. Камбъл“ за най-добър научнофантастичен роман 2012

Архипелагът на сънищата е необятна мрежа от острови. Имената им са различни, в зависимост от това с кого разговаряте, а местоположението им като че ли непрестанно се променя. Едни са оформени като огромни музикални инструменти, на други живеят смъртоносни създания, трети са превърнати в място за развлечение на богатите. Из архипелага веят горещи ветрове, а в моретата му се води война между два далечни континента.
Романът е като китайски ребус и нищо не е точно такова, каквото изглежда. В него има любов, убийства , съперничество и литературни мистификации, а приятният, но определено невдъхващ доверие разказвач изглежда преследва своя загадъчна цел.
В този пътеводител из Архипелага на сънищата, където всички хора са острови, но съдбите им са тясно преплетени, Кристофър Прийст е на върха на уменията си и доказва защо е сред най-добрите английски писатели.

Величествен роман, една от любимите ми книги на годината - трябва да го прочетете.

Адам Робъртс

Първата му книга от близо десет години, но чакането си струваше.

Mail on Sunday

Дори само заради този хипнотичен пътеводител из Архипелага на сънищата, без колебание можем да обявим Прийст за гигант в жанра.

Strange Horizons

За автора

Кристофър Прийст е английски писател, автор на единай­сет р­омана, три сборника с разкази и други книги, включително критични статии, биографии, повести и детска литература.
През 1996 година печели наградата „Световна фантастика” и наградата „Джеймс Тейт Блек Мемориъл” за романа „Престиж”, по който Кристофър Нолън снима филм през 2006. Романът „Раздяла” получава наградата „Артър Кларк” и наградата на Британската асоциация за научна фантастика. Последният му роман „Островитяни” печели наградата на Британската асоциация за научна фантастика (2011) и наградата „Камбъл” (2012).
Прийст и съпругата му, писателката Лий Кенеди, живеят в Хейстингс, Англия, с децата си.
Повече за автора и книгите му може да научите от неговия сайт:
www.christopher-priest.co.uk