Прокобата на господаря Гад. Книга 1 от серията Хрониките на Томас Ковенант Неверника - Стивън Р. Доналдсън

Прокобата на господаря Гад. Книга 1 от серията Хрониките на Томас Ковенант Неверника
Автор: Стивън Р. Доналдсън
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-07-12
Нашата цена: 14.57 лв
 

„Пиршество за пристрастените към епично фентъзи.”

–Пъблишърс Уикли

Той се нарече Томас Ковенант Неверника, защото не дръзваше да повярва в този странен алтернативен свят, където се озова ненадейно.

Но Земята го изкушаваше. Преди беше болен, а сега като че се чувстваше по-добре от всякога. Преди беше нечист изгнаник, без да има никаква вина за това. Сега виждаха в него преродения най-велик герой на Земята – Берек Полуръкия, въоръжен с мистичната мощ на Бялото злато. Единствено тази сила би могла да предпази Владетелите на Земята от прастарото зло – Презиращия, Господаря Гад. Само че... Ковенант нямаше представа как би могъл да я използва!

Така започва един от най-забележителните епоси в цялата история на жанра фентъзи.

„Книги като тази се появяват не по-често от два-три пъти в живота. Потресена съм от изумление. Наистина не се случва често.”

–Мариън Зимър Брадли

„Война и мир” в жанра фентъзи.”

–Канзас Сити Стар

"Класическо фентъзи, в което са вплетени достатъчно съвременни елементи, за да му придадат допълнително измерение. Историята е изградена грижливо, стилът има величав замах, а въображението се отличава с рядко срещана дълбочина."

–Клифърд Д. Саймък

* * *

Предупреждението на Господаря Гад

Страхът и объркването засмукваха Томас Ковенант със силата на неустоим кошмар.

Безплътният глас на Господаря Гад продължаваше неумолимо:

- Ще отнесеш послание от мен на Съвета на владетелите. Не се проваляй като вестоносец, угоднико. Не предадеш ли посланието ми на Съвета, всяко човешко същество в Земята ще бъде мъртво, преди сезоните да се сменят десет пъти. Не разбираш, но аз те уверявам, че е ужасно Лигоча да притежава Жезъла. Но не това е най-черната заплаха. В земните дълбини са погребани злини с толкова страшна мощ, че никой смъртен не би надделял над тях. Те биха превърнали цялата вселена в ад во веки веков. Лигоча търси тъкмо такава злина – Илеартския камък.

Настъпи мълчание. Ковенант така жадуваше да избяга, че се разтресе.

- И едно предупреждение накрая – каза Гад. - Няма да спра, докато не залича и помена от надежда в Земята. Размишлявай над това и се обезсърчавай!

* * *

„Ковенант е гениалното творение на Доналдсън!”

–Вилидж Войс