Тайната история на Данте - Джонатан Блек

Тайната история на Данте
Автор: Джонатан Блек
Обем: 156 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-07-09
Нашата цена: 8.19 лв
 

Италианският Предренесанс има своите безспорни имена, но най-яркото сред тях е Данте Алигиери. С последния си трилър, наречен „Ад”, Дан Браун изстреля автора на „Божествена комедия” в топкласациите, превръщайки го в модна тема.

Казват, че Данте е преминал такава степен на инициация в подземията на Флоренция и Париж, която му позволява свободно да се движи между видимия и невидимия свят. Защо гробът му, изровен с папска благословия две години след смъртта му, се оказва празен? Той ли е съхранил за историята предсмъртното заклинание на Жак дьо Моле, последния Велик магистър на Ордена на тамплиерите? Какви са връзките му с древните мистерии и суфизма? Защо описва Ада като реално съществуващо място? Защо избира за свой водач Вергилий, а пренебрегва духовния си учител Брунето Латини? Какъв е шифърът на Данте? Какво се крие зад мистериозното число 515? Кой е Слънчевият демон, наречен „Сорат”?

Кой е Данте? Това е въпросът, на който се опитва да отговори Джонатан Блек, познат у нас с уникалното си енциклопедично изследване „Апокрифната история на света”.