Принципът на Шаолин. Прави това, което сам си решил - Бернхард Мьощъл

Принципът на Шаолин. Прави това, което сам си решил
Автор: Бернхард Мьощъл
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-07-12
Нашата цена: 10.92 лв
 

Всеки може да стигне до правилното решение

Именно мисленето и способността да решават светкавично прави монасите от Шаолин непобедими. Бернхард Мьощъл анализира техния принцип за решаване и ни показва как можем да го приложим в своето всекидневие. Само в рамките на седем дихания можем да стигнем до вътрешните си ресурси, да игнорираме външните влияния и да определим последствията - и да вземем решението сами, преди някой друг да направи това вместо нас.

Навикът е враг на добрите решения

Най-голямата опасност при погрешните решения е в това, че ги вземаме по навик, на базата на предубеждения или рутинно. Това са лоши съветници, както показва Мьощъл. „Защото ако никога не сменим посоката, е предварително ясно къде ще свърши пътят ни“, казват в Шаолин. Обмислете фактите, важни за вземане на решението, и как те въздействат на ситуацията ви. Доверете се на интуицията си.

Всяко вярно решение е свързано с предишни погрешни решения

Въпреки това няма гаранция, че решението няма да има и непредвидими отрицателни резултати. Естествено, и учението на Шаолин не може да отмени това. Но вие можете да се научите от монасите как да се справяте конструктивно с неуспехите и погрешните решения, тоест нито да омаловажавате, нито да разкрасявате фактите.