Млада кръв. Революцията 1769-1795 - Саймън Скароу

Млада кръв. Революцията 1769-1795
Автор: Саймън Скароу
Обем: 584 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Artline"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2013-07-13
Нашата цена: 22.75 лв
 

Артър Уесли е роден и отгледан да бъде лидер. Твърдо убеден, че нацията трябва да бъде водена от крал, британският офицер служи на родината си с истинска жар и се отправя на поход срещу Френската република, за да възстанови падналата монархия.
Наполеон Бонапарт се присъединява към френската армия в навечерието на Революцията. Изолиран от френското общество заради корсиканския си произход, той вярва, че водачеството се печели чрез заслуги, а не чрез потекло. Когато анархията взривява Париж, младият артилерийски офицер е изпратен в предните редици на армията на революционерите, тръгнала на битка с Великобритания.
Двете мощни империи се впускат в кървав дуел, а заклетите противници Уесли и Бонапарт се подготвят за съдбовна среща. Единият е воден от амбицията, а другият – от дълга, но и двамата не съзнават, че един ден бъдещето на Европа ще лежи в ръцете им.

„Динамична и увлекателна история за дръзки приключения, написана от един от най-вълнуващите автори на исторически романи! Тази книга е идеалната комбинация между „Спартак” и „Господар и командир”. – Дейли Рекърд
„Определено не ми трябва такъв вид конкуренция.” – Бърнард Корнуел
„Прекрасно, неангажиращо, вълнуващо четиво.” – Сънди