Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят - Гялванг Друкпа

Просветление за всеки ден. Пътят към щастието в съвременния свят
Автор: Гялванг Друкпа
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-07-13
Нашата цена: 14.24 лв
 

Тази книга е вашата възможност за членство в Клуба на костенурката – да отстъпите от бързата лента на житейската суматоха, да се огледате в себе си и около себе си, да задълбочите връзката си със собствения аз, а също така и с хората край вас.

Забавеният ход ще ви помогне да опознаете по-дълбоко вътрешната си кауза и всичко, което действително искате да постигнете. Ще ви помогне да успокоите скитащия си ум и да се освободите от критики, преценки и сравнения.

Когато намалим скоростта, се отваря повече време да правим нещата, които наистина искаме да правим. Можем да се вглеждаме в детайлите по пътя си, да се чувстваме повече свързани със собственото си тяло и съзнание, с всичко наоколо. Забавената крачка ни позволява истински да наблюдаваме света и да започнем да го разбираме. А свързаността и разбирането са най-доброто в живота ни, казва Негово светейшество Гялванг Друкпа, съвременен духовен водач с неизброим брой последователи. Посланието му е да стъпваме леко и с благодарност по своя път, да се наслаждаваме на пейзажа, да развиваме смирение и състрадание в сърцето си, да бъдем безстрашни в трудни времена.

И няма нужда да се водят нескончаеми битки за „успех“, които не носят чувство на свобода или щастие, а само попарени очаквания и разочарование. Няма нужда да бъдем „съвършени“, нито да налагаме това бреме върху плещите на другите. Разбирането, че сме достатъчно добри, ни избавя от страха и ни помага да се освободим от излишното в живота си – а това е най-добрият начин да изпълним сърцата си с щастие.