Осъзнаване - Де Мело, Антъни

Осъзнаване
Автор: Де Мело, Антъни
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 13х20
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-08-26
Нашата цена: 12.14 лв
 

Може би не си давате сметка, че живеете насън. През повечето време мнозина от нас живеят точно така. „Осъзнаване“ ще ви помогне да видите истината.
Придобилите широка популярност духовни послания на Антъни де Мело се основават на осъзнаването. Съчетавайки християнска духовност, будистка иносказателност, индуистки дихателни упражнения и психологическо проникновение, словото на Де Мело, което е слово на надеждата, е синтезирано по великолепен начин в „Осъзнаване“.
В кратки глави, подходящи за четене на спокойствие, авторът ни призовава ласкаво, но и настойчиво да се откажем от житейските си амбиции и илюзии и да постигнем осъзнатост. А това според него може да стане само ако отворим сетивата си за потребностите и потенциала на другите както у дома, така и на работното място.
Това е една чудесна книга за човешкия дух, която ни призовава да се пробудим във всеки един аспект на нашия живот.

„Това е зов към вас да се събудите! Може би не си давате сметка, че живеете насън. През повечето време мнозина от нас живеят точно така. „Осъзнаване“ ще ви помогне да видите истината. В тази книга Антъни де Мело казва с благ, но категоричен тон: „Време е да станете от сън“.“
Чарлс Осгуд, водещ на „Неделя сутрин“ по Си Би Ес и на „Досието Осгуд“

„Осъзнаване“ ще бъде решаващият тест за американския бизнес. Наричам го „бизнес на осъзнаването“.“
Франк Магуайър, „Харт Къмюникейшънс Груп“

АНТЪНИ ДЕ МЕЛО (1931–1987) е йезуитски свещеник и психотерапевт, спечелил световна известност със своите книги и духовни беседи. Умира внезапно през 1987 г. Автор е на книгите „Садхана“ и „Песента на птицата“, „Молитвата на жабата“ (I и II том), както и на много други.
ДЖ. ФРАНСИС СТРАУД, редакторът на „Осъзнаване“, е йезуитски свещеник, работил в тясно сътрудничество с Де Мело.