Антикварят от японския квартал - Бари Лансет

Антикварят от японския квартал
Автор: Бари Лансет
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 12.5х20
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-08-30
Нашата цена: 12.14 лв
 

ПЕТ ТРУПА. ЕДНА УЛИКА. НИТО СЛЕДА ОТ УБИЕЦА

Пригответе се за наситения с действие и напрежение трилър на Бари Лансет, достоен за Елмор Ленард и Бари Айслър. Следите водят устремно от Токио до Ню Йорк и неизбежно се връщат към Японския квартал в Сан Франциско, където антикварят и частен детектив Джим Броуди прекрачва опасна граница, за да влезе в сенчестия свят на сблъскващи се култури.
Една нощ цяло семейство е убито в оживения Японски квартал на Сан Франциско и полицията се обръща към Броуди да разчете единствената улика, останала на местопрестъплението – уникален японски символ, изрисуван върху пропит с кръв лист хартия.
Броуди не може да разчете символа. Но може би го е виждал и преди – четири години по-рано, на друго местопроизшествие. В къщата, в която е загинала жена му.
С многото си връзки в Азия и перфектния си японски Броуди се заема да разреши едно на пръв поглед съвършено престъпление и в същото време да научи дали трагичната смърт на жена му е нещо повече от злополука. Докато разплита интригата, продължаваща векове наред и свързана с убийците в Сан Франциско, убиецът от Японския квартал се насочва към следващата си цел – дъщерята на Броуди.