Свободатата. Принципите на свободното общество - Рон Пол

Свободатата. Принципите на свободното общество
Автор: Рон Пол
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 14х21.5
Издател: ИК "Изток-Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-09-01
Нашата цена: 13.56 лв
 

Терминът „свобода” е толкова често използван, че вече е станал досадно клише. Знаем ли обаче какво се крие зад него? Можем ли да разпознаем тиранията, когато ни я пробутват в лъскавата и удобна опаковка на свободата?
Конгресменът Рон Пол ни стряска, провокира и събужда с провокативни размишления за личната свобода. Според него да обичаш истински свободата означава да я разграничаваш от всеки желан социален или икономически резултат. Да вярваш в свободата пък означава да разчиташ на непосредствените действия и обстоятелства, които възникват, когато правителството не пречи на свободната човешка воля, а и на самото сътрудничеството между хората. Тази свобода им позволява да се справят с проблемите, да градят живота си, да поемат рисковете и отговорностите за резултатите, както и да вземат самостоятелни решения – това е фундаментът на Америка, нали?
„Свободата” е изложение на становището на Пол по петдесет конкретни най-важни и дискусионни съвременни проблеми: от аборта до ционизма. Неговите категорични и смели позиции хвърлят нова светлина върху една дума, отдавна изгубила истинското си значение.

Тази книга е съкрушителен удар срещу политическата върхушка – съвестта на един консерватор от двайсет и първи век.

Бари М. Голдуотър Младши