Стар Айланд - Карл Хайасън

Стар Айланд
Автор: Карл Хайасън
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-09-17
Нашата цена: 13.56 лв
 

Стар Айланд е изкуствен остров край Маями Бийч, Флорида – място, обитавано от милионери и знаменитости. Тук са къщите на Пъф Деди, Глория Естефан, Рози О‘Донъл, Шакил О‘Нийл, Хулио Иглесиас, Мадона, Силвестър Сталоун и Елизабет Тейлър.

Запознайте се с двайсет и две годишната Чери Пай – поп звезда от четиринайсетгодишна – която се готви да се върне на сцената след поредната криза, причинена от наркотици и алкохол.

Сега пак се запознайте с Чери – този път в лицето на нейната тайна дубльорка Ан ДеЛусия. Ан влиза в ролята на Чери, когато певицата е прекалено „неразположена“ – с други думи, друсана и пияна – за да се покаже пред публика. Именно Ан, погрешно взета за Чери, е отвлечена от побъркан папарак. Укротителите на Чери (кошмарните й родители, продуцентът, хранещ престъпно влечение към малолетни, пиарките близначки, преживели безброй козметични операции, и бодигардът, чието любимо оръжие е моторна косачка) са изправени пред сериозен проблем.

Ситуацията се усложнява с появата на Скинк – ексцентричния бивш губернатор на Флорида, който живее като дивак сред блатните крокодили, но сега тръгва към Маями, за помогне на Ан...

Дали папаракът ще получи частна фотосесия с Чери Пай? Дали Чери ще изтрезнее навреме, за да овладее изкуството на синхронното пеене и да изпълни турнето си? Дали Скинк ще намери Ан ДеЛусия преди хората на Чери?

Ще има преследване, трупове, едни ще загубят, други ще спечелят и може би накрая доброто ще победи.

Карл Хайасън е роден и израства във Флорида, където все още живее с невероятно толерантното си семейство и своите без­брой лични демони.

Автор е на дванайсет романа, повечето бестселъри в Америк­а и по света. Книгите му са преведени на 34 езика – 33 повече, отколкото говори самият Хайасън. Все пак той има основания да вярва, че преводите са абсолютно верни на оригиналните произведения. Лондонският Обзървър го нарича „най-добрия сатиричен писател в Америка“, а Джанет Маслин от Ню Йорк Таймс го сравнява с Уди Алън и С.Дж. Пърлман. Хайасън препрочита тези две ревюта не по-малко от осем-девет пъти на ден.

Романът Стриптийз е филмиран през 1996 година с Деми Мур и Бърт Рейнълдс в главните роли. Книгите на Хайасън са толкова приятни, че когато читателят стигне до края, винаги му става мъчно. В случая на „Голото къпане“ съжалението, че книгата е свършила, е примесено и с недоумение, защото тя като че ли прекъсва по средата на финалната сцена, точно когато героят Чаз си има големи неприят­ности – но дали наистина ще умре? На въпроса дали не са изпуснати няколко страници оригиналният издател отговаря, че това е финалът, замислен от Хайасън.