Случаят с изчезналата прислужница - Таркуин Хол

Случаят с изчезналата прислужница
Автор: Таркуин Хол
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-09-19
Нашата цена: 13.65 лв
 

Запознайте се с Виш Пури, „най-частния детектив” на Индия. Едър, упорит и непогрешим, той непоколебимо се справя с измамниците, прелюбодейците и убийците в модерна Индия. В горещия и прашен град Делхи, където кол центровете и моловете променят древния пейзаж на индийския живот, по-голямата част от работата на Пури се състои в това да проучва бъдещи брачни партньори, дейност, която преди е била запазена за възрастните госпожи и семейните свещеници. Но когато почтен адвокат, защитник на обществените интереси, е обвинен в убийството на домашната си прислужница, Пури се впуска в разследването с пълни сили. Заедно с екипа си от агенти под прикритие – Луминесцентния, Казанчето и Крема – Пури комбинира модерните техники с принципите за разследване, създадени в Индия преди повече от две хилядолетия, и показва модерна Индия в цялата й вълнуваща сложност.

Таркуин Хол е британски писател и журналист, който е работил и живял в Южна Азия, Близкия изток и Африка. Автор е на десетки статии и три нехудожествени книги. Женен е за журналистката от индийски произход Ану Ананд. Двамата делят времето си между Лондон и Делхи.

„Индия, уловена в цялото й пикантно, ярко великолепие, очарова почти толкова, колкото самата криминална история.”

Entertainment Weekly

„Хол се насочва към художествената литература с дебюта на това, което вероятно ще се превърне в бележита поредица... Отлична, възхитителна, хумористична мистерия с незабравим подбор на герои, „Случаят с изчезналата прислужница” незабавно се присъединява към „Дамска детективска агенция №1” като представител на най-доброто от международните хумористични криминални истории.”

Booklist

„Ако говорим за готини неща, имайте предвид „Случаят с изчезналата прислужница” от Таркуин Хол. Действието се развива в Делхи, където Виш Пури, основател и директор на „Най-частните детективи ООД”, дискретно разследва миналото на бъдещи младоженци, а резултатите са изненадващи и често комични.”

Marilyn Stasio, New York Times Book Review

"Сипете си чаша чай и си дръпнете удобен стол... Страхотно забавление – вълнуващ отрязък от субконтинента."

Kate Saunders, Times (Великобритания)

„В допълнение на това, че е създал удивителен литературен герой в лицето на Пури,... Хол е уловил добре нюансите на живота и на езика в северна Индия, като същевременно е показал и задълбочени знания в широк кръг от области... С нетърпение очаквам следващата книга за Виш Пури“.

India Today