Пурпурната мантия. Продължение на романа Теодора - актриса, императрица, куртизанка - Стела Дъфи

Пурпурната мантия. Продължение на романа Теодора - актриса, императрица, куртизанка
Автор: Стела Дъфи
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-09-30
Нашата цена: 12.90 лв
 

Книгата не е в наличност
БРИЛЯНТНА ИЛЮСТРАЦИЯ НА ЖИВОТА И УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕДНА ОТ НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИТЕ ЖЕНИ НА ДРЕВНИЯ СВЯТ!

Стела Дъфи е автор на 12 романа, 8 пиеси и над 40 разказа, включително няколко за радио Би Би Си. Романите й са номинирани на два пъти за наградата Ориндж. Носителка е на наградата на Асоциацията на авторите на криминални разкази, а Стоунуол на два пъти я обявява за „Писател на годината”. Тя е и актриса, и театрален директор.

Теодора и Юстиниян вече са император и императрица, но управлението се оказва изключително трудна задача. Двете течения на християнството все още се борят за надмощие, а границите на империята не са сигурни. Но сериозният проблем тепърва назрява: двете Константинополски групи – на сините и на зелените – се обединяват около недоволството от растящите данъци. Напрежението ескалира в бунт и хиляди са убити, включително и някои от най-приближените на Теодора, а градът е почти разрушен. В тези тежки времена императрицата наставлява Юстиниян, за да спечели обратно любовта на хората, благодарение на вродената си дарба да очарова. Тя осъзнава, че да бъде първата жена в Римската империя е поредната роля, което трябва да изиграе, макар този път залозите да са прекалено високи. Това е ролята, за която е родена.

Находчив, трогателен роман, изпълнен с цветове и възторзи като някогашния Константинопол... Увлекателно и завладяващо четиво.

Файненшъл Таймс

Теодора е изящно оживотворена от Стела Дъфи... Палитра от цветове, ухания и вкусове, вплетена в стремителен сюжет.

Дейли телеграф

Великолепна история, разказана с размах и пикантни подробности.

Сънди Таймс