Погубена младост - Ан Чи Мин

Погубена младост
Автор: Ан Чи Мин
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Слънце"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-10-24
Нашата цена: 11.82 лв
 

Шанхай по време на културната революция. Седемнадесет годишната Ан Чи Мин е изпратена в трудов лагер като възпитателна мярка за деца, чиито родители се определят като “неблагонадеждни”. Там изкарва по 18-часови работни смени в мразовитите води на оризовите полета край Източно-китайско море.

Десет години по-късно младата китайка успява да се добере до САЩ с 500 долара в джоба, куфар пълен с тоалетна хартия, направена от слама и с много илюзии. След куп перипетии успява да постъпи в Чикагския художествен институт. Започва борбата ѝ за оцеляване в чуждата държава. Съдбата не е на нейна страна. Мин преживява ужаса на изнасилването, нежелана бременност, аборт. Запознава се с млад китайски художник, от когото ражда дъщеря. Следва още едно разочарование и развод. Мин започва новата си борба – на самотната майка, която иска да оцелее и да възпита детето си. Започва да пише книги и успехът не закъснява.

“Погубена младост” е силно въздействаща книга за китайската културна революция. Историята проследява живота на авторката Ан Чи Мин, започнал в Шанхай по времето на Мао, преминал през трудовия лагер заради “неблагонадеждност” на нейните родители, и продължил в САЩ, където Мин успява да пристигне по щастлива случайност.

В тази книга читателя ще научи не само за последствията от културната революция, но и за несъвършенствата на американската система, която макар и демократична е силно повлияна от човешкия фактор, за силата на човешкия дух, особено този на жената и майката.