Подсъзнателното - Ленард Млодинов

Подсъзнателното
Автор: Ленард Млодинов
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-11-12
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата не е в наличност
Ленард Млодинов, многотиражният автор на бестселъра Походката на пияницата, ни представя едно изненадващо изследване, което ни отваря очите за това как нашият подсъзнателен ум оформя представата ни за света и как твърде често възприемаме погрешно отношенията си със семейството си, с приятелите и колегите, тълкуваме погрешно причините за инвестиционните си решения и си спомняме погрешно важни събития.

Политиците, които харесвате, бакшишът, който давате на келнера – всички съждения и възприятия отразяват действията на нашия ум на две нива: съзнателното, за което знаем, и подсъзнателното, което е скрито от нас. Второто отдавна е било обект на предположения, но през последните две десетилетия учените са разработили забележителни нови средства за изследване на скритите (подпрагови) механизми на ума. Резултатът от тази лавина от изследвания е една нова наука – именно тя е сред акцентите на обогатяващата книга Подсъзнателното; тази наука спомага за коренната промяна в разбирането ни за това как подсъзнателният ум влияе на живота, който водим.

С типичното си остроумие и ясни, достъпни обяснения на най-непроницаемите научни теми Млодинов ни повежда на пътешествие из тези изследвания, като разплита лабиринтите на т. нар. подсъзнателно "аз" и ни помага да разберем по-добре как работи човешкият ум и как общуваме с приятели, съпрузи, непознати и колеги... а в хода на това пътешествие той променя и възгледите ни за самите нас и за света около нас.

*

Мислите, че знаете защо и как правите своя избор? Последвайте Ленард Млодинов на едно великолепно пътешествие, което ще ви накара да се замислите отново.

Дейвид Игълман

Тази занимателна и проникновена книга прави невронауката не само разбираема, но и увлекателна.

Джоузеф Халиган

Изключително увлекателен, забавен и провокиращ мисленето пътепис!

Кристоф Кох