Погребани тайни - Джоузеф Файндър

Погребани тайни
Автор: Джоузеф Файндър
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "ProBook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-12-04
Нашата цена: 12.14 лв
 

Когато Алекса, дъщерята на милиардера Маршъл Маркъс е отвлечена, баща й се обръща към единствения човек, на когото има доверие – семейния приятел и независим следовател Ник Хелър.
Алекса е заровена жива, видеокамера излъчва на живо по интернет всяка секунда от оставащия й живот.
Кои са тайнствените похитители и защо няма искане за откуп?
С помощта на бившата си приятелка – агента на ФБР Диана Мадигън – Ник Хелър трябва да премине през множество пластове от връзки, манипулации, задкулисни игри и заблуди, за да стигне до Алекса преди да е станало твърде късно.
За да спаси момичето, което е израснало пред очите му, Ник няма да се спре пред нищо и е готов да унищожи всеки, застанал на пътя му. Дори и бащата на Алекса.
Защото има тайни, които не могат за останат погребани.

„Ник Хелър, независим следовател, когото Джоузеф Файндър ни представи в „Изчезнал”, е човек, който бихте искали да е на ваша страна... Файндър ни показва привлекателен герой, но едновременно с това и приятен характер, защото не го превръща в супергерой. Сравнението с Джак Рийчър на Лий Чайлд е неизбежно, но Хелър никога не действа като самотен каубой. Той е достатъчно човек, за да търси и приема помощ... Препускайки заедно с него, вие ще искате още една глава, после още една и още една. Знаете, че той ще успее, но имате нужда да разберете как.”

„Вашингтон поуст”

Джоузеф Файндър е роден през 1958 г. в Чикаго, Илинойс. Прекарва по-голямата част от детството си в Афганистан и Филипините, където работят родителите му. След завръщането си в САЩ Файндър се насочва към изучаване на руски език в университета Йейл и специализира руски език и култура в Харвард. Още като студент публикува първата си книга, в която описва връзките между комунистически Кремъл и влиятелен американски бизнесмен.
През 1991 г. излиза неговия роман „Московски клуб”, в който Файндър описва ситуация на военен пуч срещу президента Елцин в Русия. Това става шест месеца преди реално да се случи точно такъв пуч.
През 1994 г. Файдър пише книгата „Извънредни сили” в който главен герой е внедрен в ЦРУ шпионин на КГБ, заемащ висока позиция. Романът излиза на пазара няколко дни преди разкриването на Олдрич Еймс – един от най-големите шпионски скандали на 20-ти век.
През 1996 г. Файндър публикува „Нулевият час” – първият в историята роман, написан в официално сътрудничество едновременно с ЦРУ и ФБР.
През 2009 г. с романът си „Изчезнал” Джоузеф Файндър поставя началото на нова поредица с главен герой Ник Хелър. Следовател, който никога не забравя, че жертвите са били живи хора и тяхната смърт е оставила след себе си празнина в душите на близките им.
Книгата е номинирана през 2010 за най-добър роман от „Международната организация на писателите на трилъри”.
„Погребани тайни” е втората книга от поредицата.